Kanske inte särskilt skoj med att jämföra elavtal

Det finns såklart en lång lista på andra saker man kan göra som är mycket roligare än att jämföra elavtal. Ungefär som att säga att städning är särskilt skoj. Det är snarare resultatet som kan leda till den skojiga delen, precis som med jämförelse av elavtal. Man kan spara en stor summa pengar, som kan användas till annat skoj.

Faktum är att du kan vara betydligt mer framgångsrik när det gäller att spara pengar genom att jämföra elavtal än vad dina vänner kommer att vara om de inte bryr sig om att ägna några timmar av sin tid åt detta. Elavtalen är vanligtvis låsta för ett eller två år, så det finns gott om tid att fatta ett beslut. Å andra sidan behöver du inte fatta ett beslut direkt, men du har varje fall fått dig en god uppfattning om bra alternativ innan nuvarande bindningstid är över.

När kan det vara bra att binda upp sig på nytt?

Du kan jämföra med det du har idag och om du bara har några månader kvar på det avtalet du är bunden till idag, så kan det vara läge att binda dig till ett nytt redan nu. Du kommer säkert att bli uppringd av ditt nuvarande elbolag när det närmar sig slutet på ditt nuvarande elavtal. Då kan du skratta gott åt dem, för att du lyckades hitta bäst elavtal på marknaden innan de hörde av sig.

Bara du är säker på att du har tagit med alla faktorer som behövs för att du ska få en så rättvis jämförelse som möjligt. Dessa inkluderar den fasta avgiften, enhetspriset, leveransavgiften och eventuella andra avgifter som kan vara tillämpliga. Se också till att du är medveten om avtalets längd och vad du måste göra om du vill byta igen innan avtalet löper ut.

Skratta dock inte åt myter som kan ge dig dyrare elpris

Nej, det är inte särskilt kul med att jämföra elpriser och det är säkerligen en anledning till att många ännu anser att det inte är lönt att byta elavtal. Med argumentet om att i slutändan, så spelar det ingen roll och man sparar inga pengar alls eller att de sparar så lite att det inte anser det är lönt att byta.

Ovanstående stämmer dock sällan, bland annat för att elbörsen ständigt rör på sig och att det regelbundet kommer nya elbolag och elavtal att välja mellan. Du kan spara upp till tusenlappar på att byta elavtal och hur mycket roligt kan du inte göra av det?