17 Anne Frank citat [komplett lista 2023]

Anne Frank var en judisk flicka som dog i koncentrationslägret i Bergen-Belsen 1945. Hon blev känd internationellt för sin dagbok, där hon skildrade sina tankar och upplevelser under andra världskriget.

Många Anne Frank citat från dagboken lever ännu kvar än idag. Har vi missat något Anne Frank citat? Isåfall får du gärna skicka in dessa till oss, så kommer vi lägga in dem i vår lista.

Alla 17 Anne Frank citat

Det är verkligen ett under att jag inte har släppt mina ideal, eftersom de verkar vara så absurda och omöjliga att leva ut. Ändå behåller jag dem, eftersom efter allt så tror jag ändå att människor har ett gott hjärta
Alla har goda sidor. Den goda nyheten är att du inte vet hur bra du kan vara! Hur mycket du kan älska! Vad du kan åstadkomma! Och vad din potential är!
Den som än är glad kommer göra andra glada också
Skriva i en dagbok är en riktigt underlig upplevelse för någon som mig. Inte bara för att jag aldrig har skrivit något tidigare, men också för att det tycks mig som senare varken jag eller någon annan kommer att vara intresserade funderingar av en tretton-årig skolflicka. (Juni 20, 1942)
Och trots allt- tror jag fortfarande att människor innerst inne är goda
Vad underbart det är att ingen behöver vänta på att börja förändra världen.
Jag har lärt mig en sak: du bara verkligen lära känna en person efter ett slagsmål. Först då kan du bedöma deras sanna karaktär! (September 28, 1942)
Ibland tror jag att Gud försöker testa mig, både nu och i framtiden. Jag måste bli en god människa på egen hand, utan vem som helst att tjäna som modell eller råda mig, men det kommer att göra mig starkare i slutet. (30 oktober, 1943)
Hur underbart är det att ingen behöver vänta innan den kan förbättra denna värld?
Pojkar kommer vara pojkar. Och det skulle göra något om vi kunde hindra flickor från att vara flickor.
Lathet må verka attraktivt men arbete ger tillfredställelse.

Fler citat

Jag tänker inte på allt elände som har varit utan på allt del underbara som ska komma
Jag behåller mina ideal, för trots allt så tror jag forfarande att människor är riktigt goda i hjärtat.
Det en kristen gör är hans eget ansvar. Det en jude gör faller tillbaka på alla judar.
Den bästa boten för dem som är rädda, ensamma eller olyckliga är att gå ut någonstans där de kan vara tysta och ensamma med himlen, naturen och Gud. För det är bara då som någon känner att allt är som det borde vara.
Tänk på all den skönhet som fortfarande finns omkring dig och gläds år de
Vi alla lever med syfte att vara lyckliga, alla våra liv är olika men ändå lika.