28 Ingvar Kamprad citat [komplett lista 2024]

De flesta känner nog till Ingvar Kamprad, men om du mot förmodan inte gör det så är han ju grundaren av den internationella möbelkedjan IKEA. Och visste du att folk även förknippar honom med ett gäng olika Ingvar Kamprad citat?

Denna lista av Ingvar Kamprad citat betår av hela 28 olika citat. Om vi har missat något citat ber vi om ursäkt för detta. Saknar ni något Ingvar Kamprad citat kan du dock skicka det till oss så kommer vi se till att få det publicerat.

Alla 28 Ingvar Kamprad citat

Gör inga muntliga avtal, lita inte bara på ett handslag utan se till att allt blir skrivet. Ett handslag, nämligen, kan ingen jurist i världen hjälpa dig ur.
Bara den som sover gör inga misstag. Problem är en möjlighet.
När det blir riktigt jobbigt och klockan börjar bli tre, fyra på natten kan man ta fram kallt vatten och stoppa fötterna i. Då orkar man lite till.
Se till att ditt skrivbord står så nära verkligheten som möjligt. Golvet är den bästa skolan. Själv gör jag ungefär femtio fältövningar om året. Jag börjar med att träffa chaufförerna klockan sex på morgonen och frågar om de fått kaffe och bulle.
Landet behöver fler småföretagare och det är faktiskt mycket bråttom…
Vad som är bra för våra kunder är också, i det långa loppet, bra för oss.
Det är våran plikt att expandera. De som inte kan eller vill vara med oss ska vi tycka synd om… En glamorös framtid!
Tid är din viktigaste resurs. Du kan göra så mycket i tio minuter. När tio minuter gått, är de försvunna för evigt.
Tio minuter är inte bara en sjättedel av din timlön. Tio minuter är en del av dig själv.
Dela upp ditt liv i tiominutare och offra så få som möjligt till meningslös aktivitet.
Att göra fel är den handlingskraftiges privilegium.
Kompensera dina brister genom att anställa den som är olik dig själv.

Fler Ingvar Kamprad citat

Nu har jag berättat för alla att jag kan. Kan man någonsin bli förlåten för sån ignorans?
Aftonbladet frågade en gång om det var sant att jag var emot engångsglas. Inte alls, sa jag, tycker bara de är svåra att diska.
Du snackar om cash flow och jag säger att jag inte vet vad cash flow ärmen jag vet vad jag har i fickan.
Tidigt lärde jag mig regeln att 1 procent i minskad försäljning ger 10 procent i minskad vinst. Tänk om vi fick motvind ett par år. 15 procent underförsäljning och hela vinsten vore utraderad. Det är därför volymen betyder så mycket.
Jag frågade mig tidigt varför fattiga människor måste hålla till godo med fula saker. Var det nödvändigt att det sköna bara skulle köpas av en elit för dyra pengar?
IKEA-mentaliteten är en stark och levande verklighet. Enkelhet i vårt beteende ger oss styrka. Enkelhet och ödmjukhet karaktäriserar oss i våra relationer med varandra, våra partners, och våra kunder.
Om det finns något som är bra ledarskap, så är det att vara ett gott exempel. Det måste jag vara för alla IKEA-anställda.
IKEA är inte helt perfekt. Det irriterar mig något oerhört att höra att IKEA är det bästa företaget i världen. Vi går definitivt mot rätt riktning, men vi är inte där ännu.
Det mesta är ännu ogjort, underbara framtid!
Jag är inte rädd för att fylla 80 och jag har mycket att göra. Jag har inte tid för att dö.
Jag säger till ekonomerna: Vad tusan är procent för något?
Ingen har gjort så många misstag som jag.

De 5 sista citaten

Lita inte på dem som tror att de vet, för det gör de ofta inte.
Den bästa affären gjorde jag som ung affärsman då jag importerade 500 pennor för 1 kr styck från Paris. När jag sålde dem vidare fick jga ut 4,50… Det gav en extremt bra vinst – tänk, 500 gånger 3,50 kr på ett bräde. Det gav mig blodad tand.
Vinst är ett underbart ord. Politiker brukar och missbrukar det ofta. Vinst ger oss resurser, punkt slut.
Kanske finns det ingen bättre uppfostran av en småföretagare än att ha ett föredöme. Någon att härma. Själv härmade jag morfar som sålde fisk han själv fångat i Möckeln.
En sjunkande vinst plockar fram massor med kilo hjärna i en organisation. Alla vet vad de har att göra. Nu gäller nya idéer.