21 Steve Jobs citat [komplett lista 2024]

Det krävs förmodligen ingen större presentation om vem Steve Jobs var. De flesta känner till honom som grundaren av det världsledande företaget Apple. Här på Roligare Liv har vi sammanställt en lista med Steve Jobs citat som du kan ta del av.

Som du kommer märka i dessa Steve Jobs citat var han en väldigt målmedveten man som betonade vikten av att följa sina drömmar. Vår lista består i dagsläget av 21 olika Steve Jobs citat, och skulle du saknar något citat får du gärna skicka in det till oss.

Alla 21 Steve Jobs citat

”Ibland när man kommer på nya idéer blir det fel. Det är viktigt att snabbt erkänna dessa misstag och snabbt återgå till att förbättra sina idéer”.
”Din tid är begränsad, så spendera inte tiden genom att leva någon annans liv”.
“Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”
”Ha modet att följa ditt hjärta och magkänsla. På något sätt är detta alltid rätt väg att gå. Allt annat är sekundärt”.
”Det är en Ipod, en telefon, en internetkommunikatör. En Ipod, en telefon, en…hajar ni? Det är inte tre separata produkter, utan en enda, och vi kallar den Iphone”
”Vi får inte chansen att göra särskilt mycket, så varje sak vi faktiskt gör borde vara fantastisk. För det handlar om våra liv. Livet är kort och sedan dör du. Så det här är vad vi (Apple-topparna, reds anm.) valt att göra med våra liv. Vi kunde ha suttit i kloster någonstans i Japan. Vi kunde vara ute på en segeltur. Några kanske hade spelat golf. De kunde ha lett andra företag. Men vi har alla valt att göra så här med våra liv. Så det är bäst att det blir jävligt bra. Det måste vara värt det. Och det tycker vi att det är.”
Vi kan inte bara fråga kunderna vad de vill ha och sedan försöka hjälpa dem. Under tiden som vi bygger det så vill de ha något nytt.
Riktiga artister levererar.
Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän du visar det för dem.
“Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly, and get on with improving your other innovations.”
“Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.”
― Steve Jobs
”Genom att komma ihåg att man en dag kommer att dö är det bästa sättet att undvika att falla i fällan och tro att man har något att förlora. Du är redan naken och det finns ingen anledning att inte följa ditt hjärta”.
”Att vara den rikaste mannen på kyrkogården är inte viktigt för mig. Att gå till sängs och kunna säga att vi gjort något underbart… det är viktigt för mig.”

”Det enda problemet med Microsoft är att de saknar smak. De har ingen smak för fem öre. Och jag menar det inte på ett litet sätt utan på ett stort sätt, i betydelsen att de inte kommer på egna idéer och inte tillför kultur till sina produkter.”

”Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän du visar det för dem.”
”Ditt arbete kommer att utgöra en stor del av ditt liv och det enda sättet att bli nöjd på riktigt är att göra ett bra jobb. Och det enda sättet att göra ett bra jobb är att älska vad du gör. Om du inte hittat det än, så fortsätt leta. Nöj dig inte.”

”Jag förstod det inte då, men att få sparken från Apple är det bästa som hänt mig. Tyngden av att vara framgångsrik ersattes med lättheten av att vara en nybörjare igen, mindre säker på allt. Det gav mig frihet att inleda en av de mest kreativa perioderna av mitt liv.”

Min flickvän skrattar alltid när vi har sex, oavsett vad hon läser.
Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän du visar det för dem.
”Låt inte andra personers åsikter tysta dina egna”
”Kreativitet är endast att sätta ihop saker”.