18 Alfred Nobel citat [komplett lista 2024]

Alfred Nobel är kemisten och uppfinnaren som uppfann dynamit, och han är dessutom stiftaren till Nobelpriset. Här nedanför har vi sammanställt en stor lista av Alfred Nobel citat som du kan ta del av. Som du kommer märka så handlar många av dessa citat om mänskliga beteenden.

Tillsammans med er läsare kommer vi kunna göra denna lista av Alfred Nobel citat ännu mer komplett. Vi är nämligen säkra på att det finns fler citat där ute som vi missat. Dessa citat får ni gärna skicka in till oss.

Alla 18 Alfred Nobel citat

Rättvisa kan bara hittas i fantasin.
Goda önskningar kan inte försäkra fred om de är ensamma.
Oro är magens värsta gift.
Den dag, då två stora arméer kan förstöra varandra på blotten en sekund, kommer all militär att upphöra.
Att ljuga är den största av alla synder.
En kan uttrycka, utan överdrift, att observationen av och sökandet för likheter och skillnader är grunden till all mänsklig kunskap.
Jag avser att lämna en stor dödsfond till främjandet av fredstanken, men jag är skeptisk till dess resultat.
Advokater måste försörja sig, och de kan endast göra det genom att inducera människor till att tro att en rak linje är krokig.
Jag skulle inte lämna någonting till en man av handling eftersom han skulle bli frestad att ge upp på arbetet. Å andra sidan skulle jag vilja hjälpa drömmare eftersom de har svårt att komma vidare i livet.
Ett hjärta kan inte bli tvingad att älska mer än vad en mage kan tvingas smälta maten genom övertalning.

Fler Alfred Nobel citat

En vilostol utan böcker och bläck är redan vid liv en död man.
Den första gången jag såg nitroglycerin var i början av Krimkriget. Professor Zinin i St. Petersburg demonstrerade lite på min far och jag slog lite på ett städ för att visa att endast den del som rördes av hammaren exploderade, utan att sprida sig.
För mig är biografier inte möjliga att skriva om de inte är korta och konsista, och det känns som de är mest vältaliga.
Hoppet är naturens slöja för att dölja sanningens nakenhet.
Hemma är där jag jobbar, och jag jobbar överallt.

De 3 sista citaten

Det är min uttryckliga önskan att vid tilldelning av priset ska inte någon hänsyn tas till kandidatens nationalitet, men att den värdigaste får priset, vare sig han eller hon är skandinavisk eller inte.
Jag känner ensamhetens tyngd, och genom långa år har jag sökt någon, vars hjärta kan finna vägen till mig.
Jag skulle vilja uppfinna ett ämne eller en maskin som kan skapa en så fruktansvärd massförstörelse att kriget därigenom blir omöjligt för evigt.