Kända Vegas-citat som förändrat våra liv

Las Vegas har gett upphov till många citat som har påverkat våra liv. En del citat har blivit anammade för att kunna ge uttryck för hur vi bör se på livet. Andra citat finns i sånger eller filmer som fört fram artister som påverkat många i världen.

Det är nog ingen av oss som inte har använt något citat från Vegas. Eller i alla fall den svenska översättningen av det. Och utan att tänka på att de kommer från den här staden i Nevadaöknen som aldrig sover. En glittrande juvel bland brunfärgade berg och sandiga slätter, som likt citaten kan vara både positiva och negativa. Men låt oss ta en titt på några citat som i allra högsta grad har påverkat oss.

Våga för att vinna

The sky’s the limit – det här citatet har verkligen inspirerat många att tänja sina gränser och klara av vad de företar sig. Att bygga upp ett framgångsrikt företag, att slå nya rekord eller bara uppnå det mål de har satt. Ingenting är omöjligt, det finns inga gränser, ja det går att hitta hur många översättningar som helst som passar in. Men många citat syftar just till att våga för att vinna, att förvalta det du har på rätt sätt.

Citat har skapat trender för många generationer

”Life is like a poker game; it’s not what you’re given – it’s how you use it”. Är glaset halvfullt eller halvtomt? Det går antingen att fokusera på att du har fått dåliga kort i livet eller att du faktiskt har något att jobba med. Se bara millennials som växt upp med en mobil i handen, där många sett en potential i kanske egenskaper de har, någon kvalitet eller förmåga. För hur många har inte lyckats på något sätt via internet som influencers, entreprenörer in iGaming eller liknande. Citat som dessa ger ett visst så kallat ”mind set”, att tänka positivt.

I den här recensionen med hur citat från Vegas har påverkat våra liv går det att se det i allt från personlig framgång som ovan. Eller där en hel bransch blivit förändrad. Här kan vi nämna Elvis Presley och Viva Las Vegas som är så starkt förknippat med honom. Presley gjorde revolution inom musiken och framför allt den musik som ligger till grund för rock. Det är något som inte bara påverkade den generationen utan även för framtida generationers musik.

Bara en sak som är konstant och det är förändring

”There’s really only one constant in Las Vegas and that is change”, om detta citat är omarbetat eller inte låter vi vara osagt. Men själva innebörden har påverkat bland annat livstilsguider, psykologer och terapeuter för att få personer att klara av stora förändringar i livet. Att anamma att förändring kan vara jobbigt men det är faktiskt det enda konstanta i livet. För livet är i ständig förändring, vi blir äldre, byter skola, byter jobb, gifter oss, skiljer oss, ja det går att hålla på i det oändliga. I dagens samhälle finns krav på att beslut om val eller förändringar sker på sekunden. Precis som i filmen Ocean Eleven ska allt ske blixtsnabbt: ”You’re either in or you’re out. Right now”. Det kan ge ångest eller lyckorus, vilket beror på hur du ser på förändringar. Tänk då, ”the Sky’s the limit”.