Hitta det bästa banklånet med hjälp av ett jämförelseverktyg

Majoriteten av alla vuxna människor i Sverige har någon gång handlat på kredit eller ansökt om ett lån. Det kan vara ett lån till en ny bil eller till en bostad, men det kan också handla om studielån eller krediter som underlättar vardagen. När det kommer till att låna pengar finns det idag många smidiga finansieringslösningar att välja mellan, så att hitta något som passar dig är inte speciellt svårt.

Marknaden erbjuder idag allt från bolån till privatlån, företagslån, sms lån och krediter. Genom att låna pengar kan du se till att få råd med det du verkligen vill ha eller behöver. Som tidigare nämnt kan det vara lån till en ny bil eller till en efterlängtad resa, men det kan också vara ett extra tillskott i kassan till den där speciella dejten. Kom ihåg att dyra föremål dock inte är allt, utan se till att du får med några bra raggningsrepliker också.

Vad är ett jämförelseverktyg?

Innan du ansöker är det dock viktigt att du har koll på vilka långivare och lånelöften som finns, så att du inte tar på dig ett dyrare lån i onödan. Det första steget i att hitta det bästa banklånet för dig är således med hjälp av ett jämförelseverktyg.

Enkelt förklarat kan man säga att ett jämförelseverktyg är en maskin på nätet som gör det möjligt för dig att jämföra lån, helt kostnadsfritt. Jämförelsen kan antingen se ut som så att du skickar in en komplett ansökan och därefter får svar från flera banker och långivare som är villiga att erbjuda dig ett lån, men det kan också vara en lista på bra långivare som du kan vända dig till.

Majoriteten av alla människor som vill ansöka om ett lån väljer dock det förstnämnda alternativet. Här behöver du bara fylla i önskat belopp, val av låneform, önskad löptid och dina personliga uppgifter. Jämförelseverktyget ser sedan till att plocka ut erbjudanden från banker som godkänt din ansökan. Vill du gå vidare med ett erbjudande behöver du bara signera med ditt BankID.

Därför ska du jämföra för att hitta bästa lånet

Det finns flera orsaker till varför det är viktigt att jämföra lån innan du väljer. I takt med att lån och krediter blir allt mer populära kommer det också ut fler och fler långivare på marknaden. Detta skapar en mycket stor konkurrens som du som låntagare kan dra nytta av. Ju större konkurrens som finns, desto bekvämare villkor kan du också hitta. Det innebär dock inte att alla banker kommer erbjuda samma sak och om du är för snabb med att välja finns det risk att du drar på dig onödiga kostnader.

Genom att jämföra lån kan du:

  • Hitta en långivare med villkor som passar dig
  • Få till en så bra ränta som möjligt
  • Hitta ett lån som är billigt och utan onödiga avgifter, t.ex. uppläggningsavgifter
  • Jämföra löptider och belopp mellan olika aktörer
  • Hitta lån trots betalningsanmärkningar och utan UC

En jämförelse tar bara några minuter

Att skapa en låneansökan på en jämförelsesajt går bara på några minuter. Som tidigare nämnt behöver du bara ta dig igenom några enstaka steg och därefter invänta en kreditupplysning. Kreditupplysningen kommer att ske automatiskt och därefter börjar dina låneerbjudanden att komma in. Inom loppet av 24 timmar brukar alla banker och långivare ha gett sitt svar. Kom ihåg att även om du har signerat ett lånelöfte har du alltid 14 dagars ångerrätt.

En jämförelse är något du kan göra via datorn såväl som via din mobiltelefon. Det innebär att du kan ansöka om ett lån och hitta det absolut bästa lånet var du än befinner dig. Är du i behov av pengar snabbt kan du jämföra sms lån eller snabblån med direkt utbetalning och vill du låna högre belopp kan ett privatlån utan säkerhet vara något som passar dig bättre.

Observera att ett lån alltid måste betalas tillbaka. Se därför till att du inte lånar pengar om du vet med dig att din ekonomi är i obalans och du kommer få svårigheter med återbetalningstiden. Du bör också vara försiktig med att låna pengar om du har många betalningsanmärkningar bakom dig. Idag finns det dock långivare som accepterar betalningsanmärkningar i utbyte mot en högre ränta.