Gör det roligare (och bekvämare) att köra lastbilen

Jobbar du som lastbilschaufför så har du förmodligen någon gång funderat på hur du kan göra körningen lite roligare och bekvämare då du spenderar så pass många timmar på vägen.

Vi förstår att det finns många i denna sits och som funderar kring just detta ämne, och därför har vi valt att sammanställa en guide på området för att kunna bidra med något positivt. Vi hoppas och tror att våra tips kan vara användbara.

Men nu ska vi inte dra ut på detta längre, så nu tar vi en titt på de olika tipsen!

Ett bra ljudsystem

Musik kan göra vilken körning som helst betydligt mycket roligare och bekvämare. Genom att investera i ett bra ljudsystem för din lastbil kommer du kunna njuta av grym musik när du är ute och kör på vägarna.

Och om musik inte riktigt är din grej så finns det även en hel uppsjö av intressanta och spännande podcast och ljudböcker som du kan lyssna på. Det är oftast så att tiden går snabbare när man antingen lyssnar på musik eller något annat eftersom man då kan slukas upp av det istället för att hela tiden fundera på vad klockan är.

Bekväma säten

Som lastbilschaufför kör man vanligtvis långa sträckor vilket innebär att det är viktigt att ha bekväma säten i lastbilen.

Om de befintliga sätena i lastbilen inte är bekväma eller ergonomiska så kan det vara en bra idé att åtminstone överväga att köpa nya säten som stödjer ryggen på ett bra sätt och ger komfort trots att du sitter ner under längre perioder.

Håll lastbilen ren och fin

Det är lätt hänt att låta lastbilen bli stökig och rörig, men för att köra körningen så bekväm som möjligt rekommenderar vi verkligen att du ser till och håller lastbilen är ren och fin.

Det kommer inte bara att göra körupplevelsen trevligare och bekvämare, utan du kommer också att kunna hitta allt du behöver i lastbilen mycket lättare

Ett kylskåp

Att ha en iskall dryck eller två när man är ute och kör på vägarna kan verkligen göra körningen så mycket bekvämare.

Om man inte har möjligheten att stanna på någon bensinmack eller om alla butiker är stängda kan det därför vara smart att köpa in ett kylskåp där du kan förvara mar och dryck.

Se till att lastbilens skick är bra

Sist men inte minst är det viktigt att kontinuerligt kontrollera lastbilens skick och byta ut delar vid behov för att se till att lastbilen förblir säker och bekväm att köra över tid. Det kan även vara bra att ha viktiga reservdelar med sig om det skulle uppstå en olycka eller om något går sönder under tiden du kör.

Är det så att du behöver inhandla reservdelar, antingen för att du ska laga något eller för att du vill ha med dig ett litet lager när du är ute och kör, så finns det goda möjligheter att införskaffa dessa delar vi nätet. Det finns aktörer som exempelvis slp som har ett vältäckande lager med reservdelar för lastbilar, men även bussar och andra större fordon. Vi rekommenderar alltid att man jämför flera aktörer med varandra för att hitta bästa möjliga pris på de reservdelar man inhandlar.