Ett roligt projekt inför våren är att inreda balkongen

Våren är äntligen här, och det betyder att det är dags att börja fundera på hur du kan snygga upp din lägenhet. Många tänker då såklart på en traditionell vårstädning där man tar ett ordentligt tag gällande att fräscha upp och städa undan sådant som kanske bara ligger framme och tar upp onödig plats.

Det är såklart något vi rekommenderar alla att göra, men om det är så att du har en balkong så är det viktigt att inte glömma bort denna del av din bostad. Faktum är att det kan vara ett väldigt roligt projekt att även fräscha upp och snygga till balkongen lagom till att vårsolen kommer fram.

Projektet passar dessutom bra att både göra själv eller tillsammans med vänner och familj. Med en riktigt härlig balkong kommer du kunna spendera en hel del vår- och sommardagar där samtidigt som du bara njuter av solen och hur härligt det är att sitta ute i det fina vädret.

Hur vill du ha din balkong?

Det finns några saker du bör tänka på när du planerar att inreda din balkong. Det första är såklart hur du vill använda utrymmet och vad du tycker är viktigt att ha där eller om du vill att det ska se ut på något specifikt sätt.

Mycket handlar också om hur pass stor din balkong är. Om den är väldigt liten kan du kanske nöja dig med några växter och ett par bekväma sittplatser. Men om du har lite mer utrymme att arbeta med så kan du oftast göra göra mer saker för att denna plats ska bli så bra som möjligt.

En grill sitter aldrig fel

Är det så att du har en tillräckligt stor balkong för att få plats med en grill så är detta något vi verkligen kan rekommendera att du införskaffar dig. Detta kommer möjliggöra att du kan tillaga alla dina favoriträtter utomhus och samtidigt njuta av den friska luften.

Se bara till att du följer alla regler och bestämmelser gällande grillning i ditt lägenhetshus. Grillning medför såklart en brandrisk, men det finns inga lagar som säger att man inte får grilla på balkongen. Dock har hyresvärdar eller styrelser rätt till att sätta upp grillförbud i lägenhetshus.

Växter och grönsaker

Ett annat bra sätt att dekorera balkongen är att plantera växter och grönsaker. Detta kan verkligen lyfta upp utrymmet och få det att kännas mer inbjudande. Dessutom får du njuta av frisk luft och solsken medan du sköter om dina växter.

Om du är osäker på vilken typ av växter eller grönsaker du ska köpa kan du alltid fråga din lokala blom- och växtbutik. De kan ge dig goda råd och hjälpa dig att hitta de perfekta växterna för din balkong.

Trendiga möbler

Vill du att balkongen ska kännas mer som en förlängning av ditt vardagsrum? Isåfall bör du investera i trendiga balkongmöbler. Det kan handla om ett litet bord och stolar eller till och med en soffa.

Du kan vanligtvis hitta bra erbjudanden på möbler om du handlar på nätet. Det finns en hel del e-butiker som är specialiserade inom detta segment så ta dig tiden att jämföra butikernas utbud – på så sätt kan du dels hitta de rätta möblerna för just dig, men det hjälper dig även att spara pengar.

Fråga om råd och tips

Det kan alltid vara en klok idé att be om råd när det gäller att inreda balkongen. Om du är osäker på vad du ska göra finns det många som kan hjälpa dig med råd och tips.

Vi kan rekommendera att du börjar kolla med din familj och dina vänner då de tenderar att vara bra bollplank generellt sett. Men du kan även ta hjälp av en professionell inredningsarkitekt som jobbar med just inredning och därmed kan ge dig bra idéer och hjälpa dig att få din balkong att se fantastisk ut.