Aktierna som är mest populära bland svenskar

Aktietips 2021 och några av de mest populära aktierna

  • Inhemska företag, som Hennes & Mauritz
  • Stabila bolag, som Ericsson
  • Stora bolag, som Volvo
  • Tidigare pionjärer, som Skanska

Allt fler småsparare väljer att investera sina pengar i aktier. Här hittar du våra bästa aktietips 2021.

Hur väljer jag aktier?

Svenskar har traditionellt föredragit stora och stabila bolag med sitt säte här hemma i Sverige. Vi stöttar och litar på det svenska och det vi känner till så pålitlighet är ett nyckelord för de flesta när de ska investera sina pengar. Allmänheten blir alltmer intresserad av aktiehandel och allt fler småsparare börjar söka på nätet efter aktietips. Därmed ökar också antalet källor att söka råd och tips från. Men alla som skriver råd och tips är dessvärre inte lika insatta, eller inte ens välvilliga när det kommer till nybörjartips. Försäkra dig därför om att råden verkligen kommer från experter inom området.

Svenskt är pålitligt

De flesta känner att de vill vara lojala mot landets tidigare pionjärer, samtidigt som vi, som individer, själva litar på de större bolagen som funnits länge. Aktietipsen för 2021 ser väldigt annorlunda ut nu, jämfört med de tidigare åren. Men de svenska jättarna ligger fortfarande stabilt på topplistan. Generellt sett är svenskar kanske inte så risktagande, utan föredrar att ta det säkra före det osäkra när det kommer till att placera pengar.

Redan stora bolag blir allt större

Det innebär att aktietipsen för år 2021 fokuserar mycket på de största bolagen eftersom de redan är väletablerade och du ofta redan har en personlig relation till deras produkter eller tjänster. Dessutom vet du då även exakt vad du det är du investerar i. Viktiga nyheter gällande bolaget kommer vara lätta att få tillgång till, vilket också gör att du i ett tidigt skede kommer få veta om något stort händer. Det är sådana saker som gör att svenskar gärna investerar.

Vi uppskattar stabilitet

Svenskar investerar därför helst i stora och väletablerade bolag. Större bolag innebär nämligen ett lägre risktagande och på samma gång får du en extra försäkring till din aktieportfölj, genom att investera i stabila bolag. Du kan gärna följa det klassiska talesättet om att inte lägga alla ägg i samma korg, vilket i hög grad också gäller när det kommer till aktiehandel! Valmöjligheterna som finns i utbudet av stabila svenska bolag är stort om du läser olika råd och iakttar hur andra investerare handlar. Inom kort kan du räkna med att du hittar ditt eget sätt.

Välbekant är tryggast

När du investerar i svenska aktier vet du vad du satsar dina pengar på och inom vilken verksamhet bolagen agerar. Kanske är det därför de svenska bolagen länge har dominerat topplistan över de aktier som är mest populära bland svenskar. På samma sätt vill kanske även du investera i branscher som du redan känner till, eller i bolag du har en egen anknytning till. Det är inte så konstigt, eftersom vi föredrar det vi redan känner till. Välbekant känns tryggt och i det fallet finns det otaliga aktier att välja mellan.

Kom ihåg att alltid hålla dig uppdaterad med aktuella råd. Bland annat den rådande pandemin, men också andra stora händelser, har skakat omvärlden rejält. Se därför till att de råd och tips som du tar del av, garanterat är uppdaterade och aktuella.