3 tips för att planera en så rolig Islandsresa som möjligt

På Island finns det mycket aktiviteter att göra och många sevärdheter att kolla in under din vistelse där. Av den anledningen är det viktigt att planera din resa för att få en så rolig upplevelse som möjligt.

I dagens artikel ska vi ta en titt på 3 tips som hjälper dig att få en rolig och minnesvärd Islandsresa. Vi hoppas att du finner tipsen intressanta och att de kan hjälpa dig att maximera din upplevelse på Island.

1. Hyr bil på Island

Att hyra en bil på Island är ett utmärkt sätt att uppleva så mycket som möjligt av den vackra natur som landet har att erbjuda. Det finns många olika typer av bilar att välja mellan – allt från små stadsbilar till stora SUV:ar.

Med en hyrbil kan man ta sig runt hela ön och uppleva alla de fantastiska sevärdheterna som Island har att erbjuda. Man kan köra längs de dramatiska kustlinjerna, besöka de vackra fjordarna och se det imponerande landskapet. Man kan även ta sig till de mindre byarna och uppleva den lokala kulturen. Genom att hyra en bil har du friheten och möjligheten att utforska Island på egen hand och uppleva allt det magiska som landet har att erbjuda.

2. Res som lokalbefolkningen

Ett av de roligaste nöjena är att resa som lokalbefolkningen på Island. Det är ett unikt sätt att uppleva den vackra natur som Island har att erbjuda. Man kan utforska de olika landskapen – allt från glaciärer till heta källor och fjordar.

Man kan även besöka många olika historiska platser (som t.ex. gamla borgar och ruiner). Det finns också möjlighet att provsmaka den lokala maten, som fisksoppa och skinka, samt dricka det berömda isländska ölet.

Att resa som lokalbefolkningen har du chansen att träffa nya människor och förstå deras kultur bättre. Man kan delta i traditionella aktiviteter som hundspannslopning eller fiske, eller bara ta det lugnt medan man njuter av den vackra naturen. Oavsett hur man väljer att tillbringa sin tid på Island så är det alltid en oförglömlig upplevelse!

3. Missa inte de kändaste sevärdigheterna

Om du är på Island bör du inte missa att besöka några av de mest kända sevärdheterna. Den vackra naturen och det unika landskapet gör Island till ett perfekt resmål för alla som vill uppleva något annorlunda.

Du kan exempelvis besöka Gullfoss som är ett imponerande vattenfall som ligger i den södra delen av landet. Men vi kan även tipsa om ett besök till Geysir som är en gejser som skjuter upp varmt vatten i luften, samt Thingvellir National Park vilket är en plats med dramatisk natur och historisk betydelse. För att få ut det mesta av din resa bör du ta dig tid att utforska dessa platser och uppleva deras magi.