3 riktigt bra böcker som är fulla av gåtor

Letar du efter en bra bok full av gåtor som kan hålla dig underhållen och utmana dig på samma gång? Isåfall är Bokus.se rätt ställe att vända sig till enligt oss. De har nämligen ett stort urval av böcker fulla av gåtor som garanterat kommer att få din hjärna att arbeta.

Vi har valt att sammanställa 3 av våra favoriter som kan köpas från Bokus så att du enkelt ska kunna hitta några böcker att börja med. Så luta dig tillbaka och ta del av vår sammanställning, för nu sätter vi igång!

1. Stora gåtboken : 2221 kul & kluriga gåtor

Skriven av: Reid Persson

Länk till Bokus: Stora gåtboken : 2221 kul & kluriga gåtor

Den här boken är fullspäckad med över 2200 roliga och smarta gåtor. Du kan lösa dem på egen hand eller tillsammans med vänner och familj, vilket gör den till ett perfekt sätt att tillbringa tid tillsammans.

Gåtorna är en bra blandning av logiska problem, skojiga utmaningar och mycket mer – så du hittar säkert något som faller dig i smaken! Det är även värt att nämna att boken är fylld med roliga och snygga illustrationer från tecknaren Jens Andersson.

2. 18 mystiska gåtor

Skriven av: Bengt Fredrikson, Andreas Palmaer

Länk till Bokus: 18 mystiska gåtor

Den här boken är en samling av 18 mystiska gåtor som har väckt fantasin hos människor över hela världen. Som läsare behöver du inte veta något om ämnet i förväg – all information du behöver för att lösa mysteriet finns i texten eller bilderna.

Du behöver alltså inte vara särskilt påläst, men det hjälper att var allmänt smart såklart! Du kan också hitta svaren i boken – men ge inte upp för tidigt. Gåtorna är väldigt roliga att lösa.

3. Kluriga gåtor för stora och små

Skriven av: Katrin Höller

Länk till Bokus: Kluriga gåtor för stora och små

Den här boken är en samling knepiga gåtor som är perfekta för både unga och gamla. Gåtorna är indelade i olika kategorier vilket gör det lätt och smidigt att hitta rätt gåta för dig.

För att få ut det mesta av denna bok behöver ni vara ett par stycken personer. Du kommer nämligen behöva utse en spelledare som håller i själva spelet. Sedan är det upp till de övriga deltagarna att lösa gåtan. Därför är denna bok utmärkt för familjesammankomster eller fester – den kommer garanterat att få alla att tänka och roa sig samtidigt.

Kom ihåg att utnyttja rabattkoder

Det sista vi vill dela med oss av i det här blogginlägget är en liten påminnelse om att använda rabattkoder när du handlar på Bokus. På så sätt kan du spara en hel del pengar på ditt köp – och vem vill inte göra det egentligen?

Vi hoppas att du tycker lika mycket om böckerna som vi gör, och att de ger dig många timmars underhållning. Och du, ge inte upp för tidigt när du försöker lösa dem. Stort lycka till!