Semestertider: Så har du roligt under resan!

Att det är sommar och sol har få kunnat undgå att märka och det betyder självfallet också att det är semestertider. Och visst är det härligt att åka på semester men det finns ett par viktiga saker som kan vara bra att ha i åtanke när du ska åka på semester. Genom att läsa vidare här kan du nämligen undvika alla klassiska misstag, optimera resan så mycket som möjligt och inte minst ha roligt från det att du lämnar din ytterdörr till ankomsten till din destination och detsamma på hemvägen.

Innan avresa

Oavsett var du ska åka behöver du alltid förbereda dig lite. Det är bra att göra en packlista med de saker som du behöver ha med dig. Detta är bra, dels för att du kan glömma saker, men också för att försäkra dig om att du inte glömmer saker du inte får med dig hem och som blir liggande på din semesterdestination. 

Under resan

När du väl har kommit iväg hemifrån börjar resan. Själva resan är också en del av din semester, så varför inte göra den så trevlig som möjligt? Och för att du inte ska få tråkigt om du exempelvis ska ta tåget eller åka bil, eller flyga en sträcka till din semesterdestination är det givetvis en bra idé att förbereda dig med lite underhållning. 

Kortlekar är enkla att ta med men om man inte tycker det är roligt med en fysisk kortlek finns det alternativ som onlinespel. Ett av dessa som finns tillgängligt är Online slots som är en form för spelautomat – bara online. Det finns massor med olika spel att välja mellan och därför kan man vara säker på att hitta något som faller en i smaken, oavsett vad man föredrar. 

Du kan annars ladda upp med spännande gåtor, fixa en spellista eller ta med en bra bok att läsa. Det finns mängder med saker man kan hitta på för att underhålla sig under resans gång. Förutom ovanstående, är andra bra förslag stickning eller korsord. Allt beroende på vad man har för intressen och vad man tycker är roligt. 

Efter resan

När du kommer hem från din semester kan det vara bra att tänka på några saker. Om din flygning har varit försenad eller om ditt bagage inte har kommit fram ska du anmäla detta via flygbolagets hemsida. Inom EU finns en regel som ger dig rätt att få ersättning vid förseningar. Det är viktigt att du själv aktivt ansöker om ersättning, eftersom du annars inte kommer att få ta del av den. 

Samma EU-regel gäller om ditt flyg skulle vara överbokat. Du kan då bli nekad ombordstigning, vilket kan resultera i att du har rätt att få ersättning eller nya biljetter. Ta kontakt till ditt flygbolag för att höra mer om vilka rättigheter du har som passagerare. 

Till slut finns det inte mycket mer att säga än lycka till med underhållningen på din resa. Och glöm inte de viktigaste sakerna när du ska vistas i solen såsom solskyddsfaktor, hatt och skugga. Om du skulle bränna dig kan en kylande och mjukgörande salva efter vara ett bra alternativ.