Kan man handla med krypto för skojs skull?

Det absolut viktigaste att komma ihåg gällande alla former av investeringar är att det inte finns någon vinstgaranti. Så länge du är med på det, och inte investerar mer än du har råd med, så kan man definitivt handla med krypto för skojs skull. Det är en marknad som länge har gått snabbt uppåt. Och, på sistone också väldigt snabbt neråt.

Om du är redo och medveten om detta så kan kryptoinvesteringar vara väldigt kul. Många av oss började med att investera småpengar innan vi verkligen hade koll på det hela. Ju mer bekväm man känner sig, ju mer pengar vågar man oftast satsa. Precis som med all typ av ekonomisk handel så gäller det att göra avvägningar och egna bedömningar.

Lita inte blint på vad andra säger innan du börjar handla krypto. Använd dig av information hos andra, som exempelvis Cryptomeister, och kombinera det med andra källor. Gör också en egen riskbedömning som passar dig och din plånbok. Som sagt, det finns absolut ingen vinstgaranti. Speciellt inte på dagens marknad. 

Finns det något faktiskt värde i kryptovalutor?

Kryptovalutor har länge varit ett fenomen som hållit sig till internet. Det har fått många oinsatta att tro att det inte finns något värde. Mer fel kan man inte ha. Kryptovalutornas roll på marknaden blir större och större. Idag så finns det till och med länder som infört Bitcoin som officiell valuta. Något som hade varit otänkbart bara för fem-tio år sedan.

Världen börjar plocka upp och inse värdet av alla de olika valutorna som finns, och utvecklingen tyder på att detta kommer fortsätta även framöver. Många tror att både värdet och användandet kommer öka markant under de kommande åren. Den som lever får se, men det finns stor anledning att åtminstone göra lite research. Du kanske finner att detta är perfekt för dig. 

Kommer jag bli skattskyldig?

All ekonomisk handel är skattepliktig i Sverige. Detta gäller även kryptohandel och mining. Tidigare så har många kommit undan med att inte skatta på sin krypto, men den tid är på väg förbi. Ju mer världen och Skatteverket lär sig om valutorna så blir reglerna hårdare och tydligare.

Kryptohandel är inte vad det var i sin linda, men det ska vi nog vara tacksamma för. Idag är branschen så stor att det är lättare att undvika problem. Speciellt om du tar tips från etablerade sidor såsom Cryptomeister. Se till att du sedan sköter skatten redan från början. Du kommer inte ångra dig när du sitter där med din felfria deklaration.