4 populära mobilmärken

Idag finns det fler mobilmärken än någonsin. De flesta känner nog till två av de absolut största, dvs Apple och Samsung, men det finns ju en hel drös andra mobilmärken utöver dessa. Vissa är stora, vissa är små – men utbudet är enormt.

Vi tänkte i den här artikeln ta en titt på 4 olika mobilvarumärken som just nu är väldigt populära. De listas inte i någon form av lista där först är bäst eller liknande, utan det är helt enkelt utan inbördes ordning.

Vårt mål är att regelbundet publicera något nytt här på sajten, och när vi satt och funderade på vad vi skulle ta upp kände vi att detta kunde vara intressant att skriva om. Mobiler är ju en väldigt central del i mångas liv numera och det är nog ingen överdrift om man säger att vissa är helt beroende av deras telefon (på både gott och ont).

Men låt oss nu ta en titt på dessa mobilmärken!

Apple

Det finns väl nästan ingen som inte känner igen varumärket Apple. När de släppte den allra första iPhone i mitten av 2007 var denna telefon helt revolutionerande. Man kan nästan säga att detta var startskottet för telefonerna som vi känner till idag.

Mycket har sedan dess och telefonen och varumärket Apple är just nu otroligt populära. Många användare uppskattar den snygga och stilrena designen med den höga prestandan och pålitligheten som iPhone ofta förknippas med.

Det finns väldigt gott om tillbehör till iPhone eftersom det som sagt är ett av världens populäraste telefonmodeller. Du som letar efter mobilskal till iPhone lär därför inte ha några problem att hitta detta. Antalet tillverkare och leverantörer inom det området tycks öka hela tiden då utbudet är väldigt omfattande.

Samsung

Samsung känner förmodligen de flesta också till, och kanske särskilt deras populära Galaxy-serie. Dessa telefonerna har nämligen blivit väldigt omtyckta och uppskattade av konsumenterna.

De mest hängivna Samsung-fansen ser verkligen fram emot vad företaget kan leverera i de nya telefonerna som släpps varje år. Men företaget har även andra modeller, som t.ex. Fold vilket är en telefon som går att vika på mitten. Det är helt klart revolutionerande och där ligger Samsung långt fram.

Sony

Sony har länge varit en stor spelare på mobilmarknaden. Deras historia går långt tillbaka och de har i många år varit bland de främsta mobiltillverkarna. Många som använder deras olika telefoner har gjort det länge och de gillar helt enkelt varumärket som helhet och de telefoner som företaget lyckas leverera år ut och år in.

Deras Xperia-modell är kanske en av de mest kända på senare år. Den har blivit väldigt populär och lockat till sig många användare sedan den första släpptes för ett antal år sedan.

Huawei

Huawei är ett relativt nytt företag här på den europeiska scenen, men företaget är i sig inte speciellt nystartat då det grundades redan 1987. Det är dock bara de senaste åren som folk här i Sverige har börjat använda deras produkter på allvar. Marknaden mår bra av konkurrens och här spelar alltså Huawei en viktig roll, dvs att utmana de andra stora och etablerade aktörerna.